• Головна
  • Новини
  • Збиття новітнього російського дрона С-70 'Охотник' під Костянтинівкою: що відомо

06.10.2024, 15:01

Збиття новітнього російського дрона С-70 'Охотник' під Костянтинівкою: що відомо

5 жовтня в районі Костянтинівки, Донецька область, був збитий великий літальний апарат. Спочатку його прийняли за російський винищувач, але пізніше з'явилися припущення, що це новітній російський безпілотний літальний апарат (БПЛА) С-70 "Охотник". Цей дрон розробляє російська авіакорпорація "Сухой", і він вважається одним із найсучасніших зразків російської безпілотної техніки.

На відео, яке почало поширюватися в соцмережах, зафіксовано момент ураження апарата авіаційною ракетою, ймовірно, випущеною російським літаком. Частини збитого дрона були знайдені неподалік Костянтинівки, що спричинило пожежу в приватному секторі, але, на щастя, постраждалих не було. На уламках апарата було помічено символ армії РФ — червону зірку.

Фахівці, включно з аналітиками "Defense Express", вважають, що з високою ймовірністю це був саме БПЛА С-70 "Охотник". Цей апарат супроводжує винищувачі Су-57 і несе озброєння, призначене для ударів по наземних цілях. Довжина дрона становить 14 метрів, розмах крила — 19 метрів, а злітна маса — понад 20 тонн. "Охотник" може нести до 2,8 тонн озброєння і діяти на відстані до 5-6 тисяч кілометрів.

Цей інцидент став важливим сигналом про реальні випробування "Охотника" в бойових умовах. Однак факт його збиття під Костянтинівкою викликає сумніви щодо готовності апарата до серійного виробництва та практичного використання. Незважаючи на заяви РФ про початок серійного виробництва з 2023 року, наразі відомо про існування лише кількох прототипів цього дрона.

Аналітики припускають, що російська армія намагається протестувати свої експериментальні апарати в реальних бойових умовах, але збиття "Охотника" може свідчити про недоліки в його розробці та експлуатації.

Колаж ВВС/МО РФ/Reuters

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: