• Головна
  • Новини
  • Збирав дані про ЗСУ, інфраструктуру і планував підриви: на Буковині затримали агента "ДНР"

20.06.2022, 15:49

Збирав дані про ЗСУ, інфраструктуру і планував підриви: на Буковині затримали агента "ДНР"

У Чернівцях затримали киянина, який прибув з Близького Сходу, щоб здійснити масштабні диверсії на Укрзалізниці. Чоловік здійснював розвідувальну діяльність на користь "ДНР"

Про це повідомили в Службі безпеки України.

"Затриманий був на агентурному зв’язку підконтрольних РФ спецслужб т.зв. "ДНР", має паспорт громадянина України та київську прописку, але тривалий час перебував на "консервації" в одній з близькосхідних країн", - розповіли в СБУ.

Після початку повномасшабного вторгнення РФ, агент отримав від своїх "кураторів" завдання прибути в Україну. Тут він мав збирати розвіддані про транспортні канали постачання зброї та військової техніки, розташування резервуарів з пальним і дислокацію українських військ на Буковині.

"На основі цих даних ворог планував здійснити диверсії, у тому числі вибухи на об’єктах залізниці та логістичних складах", - зазначили у спецслужбі.

Фото: Офіс генпрокурора

Чоловіку повідомили про підозру у незаконній розвідувальній діяльності на користь терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

В Офісі генпрокурора додали, що вступив до лав так званої "ДНР" підозрюваний у травні 2022 року, а інформацію ворогу передавав через телеграм.

"Збирав відомості щодо дислокації об'єктів критичної інфраструктури – залізничних переїздів, тунелів, мостів, а також місць розташування особового складу Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань. Інформацію ворогу передавав через месенджер Telegram. Був затриманий 18 червня 2022 року у Чернівцях", - додали правоохоронці.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: