10.10.2021, 09:26

Завтра у Львові розпочнеться опалювальний сезон

З 11 жовтня у Львові розпочнеться опалювальний сезон для усіх споживачів теплопостачальних підприємств.

Як розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, технічно будинки і об’єкти теплопостачання готові до подачі опалення. 

«З понеділка, 11 жовтня, розпочинаємо опалювальний сезон у м. Львові. Опалення подаватимемо до усіх категорій споживачів – школи, садочки, лікарні і населення. Сьогодні на основі заявок тепло вже отримує 16 бюджетних установ.

Розпочинаємо опалювальний сезон, тому що з п’ятниці на суботу буде похолодання, прогнозують мінус 1 градус, і така температура буде продовж вихідних. Тому тепло будемо подавати до усіх будинків.

Станом на сьогодні будинки готові до подачі тепла, акти готовності підписані, водою системи заповнені, проведена повірка лічильників. Провели роботи на інженерних мережах внутрішньобудинкової системи будинків.

Також проведені роботи на об’єктах теплопостачання. Зокрема, важливі роботи проводили на найбільших об’єктах – це ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна». Повністю відремонтований котел №6 і турбіни №3 і №4 на ТЕЦ-1, і і турбіна №4 на ТЦ «Північна». Замінено 5,5 км теплової мережі та відновлено трубопроводи у тих місцях, де були пошкодження. Адже у травні ми проводили гідравлічні випробування, щоб при подачі тепла не було поривів, або ж їх кількість була мінімальна. Було виявлено 113 дефектів і 85 поривів. Їх ліквідували продовж червня. Тому, технічно ми готові до подачі опалення.

Відзначу, що завдання «Львівтеплоенерго» і «Залізничнетеплоенерго» - це подати тепло до будинків. Натомість мешканці, які є власниками будинків, самі вирішують чи брати це тепло. Ми маємо часті випадки, коли тепло вже подано, але будинки, до прикладу, ОСББ, тепла не беруть, засувку не відкривають. Але, щоб не виникало дискусій, рішення про те брати чи не брати тепло, має бути консолідованим», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, у цю суботу буде робочий день для управляючих компаній, щоб перевірити будинки і підготувати їх до отримання тепла.

«Ми плавно входимо в сезон. З 11 жовтня розпочинаємо запуск і поступово подаватимемо тепло у будинки, є логістика як все відбуватиметься. На кінець дня понеділка матимемо цифри, які будинки вже з теплом. Хочемо, щоб до вівторка усі буди з теплом. Та, можливо, цей процес триватиме до середи», - додала посадовиця.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: