• Головна
  • Новини
  • Завтра у Чернівцях пройде фольклорно-етнографічне свято «Осінь весільна»

07.09.2019, 14:55

Завтра у Чернівцях пройде фольклорно-етнографічне свято «Осінь весільна»

У Чернівцях під час фольклорно-етнографічного свята "Осінь весільна" відтворять колоритні стародавні весільні обряди різних куточків Буковини.

Як повідомляє Чернівецька ОДА, 8 вересня 2019 року о 12.00 у Чернівецькому музеї просто неба відбудеться V обласне фольклорно-етнографічне свято «Осінь весільна». Під час свята відтворять колоритні весільні обряди буковинського краю у виконанні кращих аматорських колективів з усіх етнографічних регіонів", - йдеться у повідомленні.

Організатори анонсують, що обрядові дійства будуть відбуватися на обійстях та на головній сцені музею. Як і водиться на справжньому весіллі, гостей свята зустрічатимуть музики та дружки.

Паралельно із весільним дійством усі охочі матимуть змогу придбати на згадку вироби народних умільців буковинського краю. Працюватимуть заклади громадського харчування та ігрові майданчики.

Ще у 80-х роках минулого століття свято весільної обрядовості заснував знаний етнограф та фольклорист, багаторічний завідувач кабінету Учбово-методичного центру культури Буковини, заслужений працівник культури України Авксентій Яківчук, зазначили в ОДА.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: