• Головна
  • Новини
  • Затримка державних закупівель вже призвела до смерті п’яти людей

13.07.2020, 14:44

Затримка державних закупівель вже призвела до смерті п’яти людей

Зрив Міністерство охорони здоров'я України закупівель за бюджет 2020 року призводить до смертей!

Про це йдеться у дописі на ФБ-сторінці Пацієнти України:

"Постійне зменшення фінансування програми по лікуванню торсійної дистонії та затримка державних закупівель за рахунок бюджету 2020 року призвело до смерті п’яти людей, які не дочекались потрібного лікування.

Справжня трагедія сталась у сім’ї з Волинської області. За пів року в одній родині померло двоє діток, які мали діагноз торсійна дистонія — хлопчик 11 років помер у жовтні 2019 року, а через пів року в квітні 2020 померла його сестра.

Торсійна дистонія — це рідкісне захворювання нервової системи, що обмежує рухові можливості, змушує людину страждати через постійні зсудомлення м’язів та викручує тіло в болючі неприродні пози. На сьогодні в Україні виявлено лише 91 людину з таким діагнозом. За світовою статистикою таких хворих значно більше. Лікується хвороба — операцією по вживленню системи стимуляції головного мозку (Deep Brain Stimulation).

Поставки закуплених девайсів за гроші 2020 року мали бути всередині літа, але вони не приїхали вчасно через затримку із закупівлям. Залишків цих пристроїв по програмі лікування торсійної дистонії не буває. Кожен девайс закріплений за конкретною людиною.

Зараз у тяжкому стані перебуває ще дві людини. Пацієнту з Полтавської області активісти знайшли систему. Другий пацієнт з Донецької області саме в ці хвилини бореться за своє життя та сподівається на чудо, що активісти та родичі зберуть гроші йому на систему стимуляції. В той час, коли гроші на конкретно ці медичні вироби лежать у міністерстві.

Ми попереджали МОЗ, міністра Максим Степанов та його заступницю Світлана Шаталова, що восени почнуть помирати важкохворі, які не дочекаються ліків та медичних виробів. Це сталося ще раніше — у середині літа!

Благодійний фонд “Пацієнти України” вимагає від МОЗу та міністра:

Закупівлі ліків та медвиробів мають стати пріоритетом для міністерства. Досить говорити, що у вас все “під контролем” — це не так і пацієнти це бачать. Почніть нарешті працювати!

Взяти на контроль ситуацію з закупівлею для лікування торсійної дистонії та у терміновому порядку організувати закупівлю системи для пацієнта, який знаходиться у критичному стані. У міністерства є гроші на порятунок життів. Ця хвороба є небезпечною та не прогнозованою. Ви маєте знати цю специфіку захворюваності та бути готовими. Ви не маєте права втрачати людські життя по недбалості!".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: