• Головна
  • Новини
  • Затриманого на хабарі посадовця Львівської ОДА взяли під варту

25.02.2021, 18:55

Затриманого на хабарі посадовця Львівської ОДА взяли під варту

Станом на сьогодні, 25 лютого, суд розглянув клопотання Львівської обласної прокуратури, визнав обґрунтованою підозру та обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Як ми писали раніше, чиновник вимагав та одержав від представника будівельно-торгової фірми неправомірну вигоду в розмірі 365 тис грн - «відкат», за раніше укладений між УКБ ЛОДА та приватним підприємством договір про закупівлю робіт за державні кошти. Йдеться про будівництво амбулаторії монопрактики в одному з районів Львівської області. Аби приховати отримання неправомірної вигоди, службовець залучив приватного підприємця: той видавав фіктивні рахунки-фактури про оплату на своє ім’я від імені приватного підприємства на суму 365 тис грн нібито за купівлю запчастин.

Заходи з викриття проводилися спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: