• Головна
  • Новини
  • Затримано військового ЗСУ Гнезділова, який самовільно залишив військову частину

09.10.2024, 16:50

Затримано військового ЗСУ Гнезділова, який самовільно залишив військову частину

Сергія Гнезділова, військовослужбовця Збройних Сил України, затримали правоохоронці після того, як він 21 вересня публічно та самовільно залишив свою військову частину. Про це військовий повідомив особисто.

Дії Гнезділова кваліфікуються як дезертирство згідно зі статтею 408 Кримінального кодексу України. Наразі проводяться слідчі дії, а Державне бюро розслідувань (ДБР) здійснює досудове розслідування та оперативний супровід.

"Наразі військового затримано в порядку ст. 208 КПКУ та вирішується питання щодо повідомлення про підозру", — йдеться у повідомленні правоохоронців.

За попередніми даними, на початку вересня Гнезділова направили до госпіталю для медичного огляду військово-лікарською комісією (ВЛК). Однак він не пройшов обстеження та не перебував у медичному закладі. Після цього військовослужбовець не повернувся на службу і протягом двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців, змінюючи місця проживання.

Підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді ув'язнення на термін від 5 до 12 років.

Нагадуємо, Гнезділов висловлював своє невдоволення стосовно термінів служби для мобілізованих чоловіків. Він закликав владу встановити чіткі терміни служби, оскільки наразі незрозуміло, скільки часу повинні служити ті, кого призвали.

"Хіба це солдат Гнезділов провалив мобілізацію? Може, він обіцяв демобілізацію, а тепер робить вигляд, що цієї обіцянки не було?.. Система зогнила і потребує швидких змін: два з половиною роки без ротацій, загальна втома військ дає про себе знати. Ця система пересмикувань і замовчувань наносить шкоди не менше ніж Росія," — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: