• Головна
  • Новини
  • Затримано двох чоловіків за коригування вогню дронів Shahed на півночі України

23.10.2024, 15:55

Затримано двох чоловіків за коригування вогню дронів Shahed на півночі України

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про затримання двох чоловіків, яких підозрюють у коригуванні вогню дронів-камікадзе Shahed на півночі України. Один із затриманих є неповнолітнім.

Згідно з інформацією, наданою пресслужбою СБУ, затримані – 17-річний та 21-річний жителі Києва. Вони були дистанційно завербовані співробітником російської військової розвідки. Діяли підозрювані в Київській і Чернігівській областях, де, використовуючи власний автомобіль, збирали інформацію про бойові позиції радіолокаційних станцій Збройних сил України (ЗСУ) та наслідки атак дронів на енергетичні об'єкти.

Затримані фіксували координати для запуску дронів-камікадзе та передавали цю інформацію замовникам. Під час обшуків у них вилучено мобільні телефони з доказами комунікації з російським Головним розвідувальним управлінням (ГРУ).

Слідство повідомило затриманим про підозру за статтею "державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану". 21-річному підозрюваному також інкримінують втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність. У разі доведення вини їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: