• Головна
  • Новини
  • Заступник міського голови Львова повідомив про тиск через скандальну ділянку на Сихові

16.10.2024, 19:23

Заступник міського голови Львова повідомив про тиск через скандальну ділянку на Сихові

Заступник міського голови Львова Любомир Зубач заявив про тиск і погрози, які почалися після його публікації про пропозицію створення Парку пам'яті на скандальній ділянці на Сихові. Вона складає 2,7 га і перебуває у користуванні ТзОВ «Агрокультура Захід». Це питання розглядатиметься на сесії міської ради 17 жовтня.

У своєму виступі Зубач зазначив, що тиск і погрози почалися після звернення громадської організації «Родини полеглих героїв Львівщини», яка пропонувала облаштування парку біля духовної семінарії на Хуторівці. Зубач підкреслив: "Я не з лякливих, але скріни про всяк випадок зберігаю. Якщо це продовжиться, буду змушений звернутися в правоохоронні органи".

У коментарі ZAXID.NET заступник міського голови уточнив, що має скріншоти з погрозами, проте відмовився їх оприлюднити. Раніше про тиск на міську раду через цю ділянку говорив керуючий справами виконкому Євген Бойко, який також не уточнив, від кого саме надходили погрози.

16 жовтня ТзОВ «Агрокультура Захід» розіслало пресреліз, у якому звинуватило Львівську міськраду в порушенні закону та блокуванні виділення землі під забудову. Багато медіа, включаючи ZAXID.NET, проігнорували цю заяву, за винятком кількох сумнівних джерел.

Нагадаємо, що у 2021 році Львівська міська рада заявила про захоплення майже гектару комунальної землі на вул. Хуторівка, 51, де ТзОВ «Агрокультура Захід» проводило самовільні будівельні роботи. У липні 2024 року депутати зареєстрували проєкт ухвали про оренду цієї ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Проте мешканці будинку та Львівська духовна семінарія виступають проти нового будівництва, оскільки побоюються, що це негативно вплине на їхні житлові умови. Компанія "Агрокультура Захід" підтвердила намір будувати впритул до семінарії та приватних будинків "невеликий житловий комплекс висотою до семи поверхів".

У вересні 2024 року Володимир Женчак, ймовірний власник компанії, подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти активістки Галини Семигородської, справу якої наразі розглядає Сихівський районний суд Львова.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: