• Головна
  • Новини
  • Заступник мера Рівного не виключає, що батьки купують довідки про щеплення дітей

26.03.2021, 15:37

Заступник мера Рівного не виключає, що батьки купують довідки про щеплення дітей

У Рівному частина батьків шукають можливість зробити фіктивну довідку про щеплення, аби у дитини не було проблем із навчанням.

 Про це Суспільному розповів "медичний" заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук. До кінця грудня 2020-го року очолював приватну дитячу клініку та у своїй практиці неодноразово стикався із такими проханнями.

Зробити "липові" довідки про щеплення у заклади освіти і справді частина батьків хоче. Про це Юрій Поліщук сказав, коментуючи тему правомірності відсторонення нещеплених дітей від навчання.

У коментарях під публікацією рівняни зауважили, що їм відомо про те, що дехто із батьків таку довідку "купив".

"Я живу в Україні, звичайно, багатьом з нас відомо про цю проблему. І моя минула робота свідчила про те, що часто зверталися з таким проханням. Всі отримували відмову. Я категорично проти того, щоб довідки про вакцинацію без самої вакцинації продавались", – каже Юрій Поліщук.

Нагадаємо, Верховний Суд підтвердив законність відсторонення від занять у школі дитини без щеплень за віком. У грудні 2019 року мешканка Запоріжжя звернулася до суду з позовом до Запорізького академічного ліцею, яким просила скасувати це рішення, посилаючись на те, що в її доньки виникла алергічна реакція після щеплення БЦЖ.

"Якщо лікар продає довідку – це кримінальна відповідальність і він має бути переслідуваний по закону. Це моя цілком переконлива позиція як людини, лікаря, чиновника. Я готовий підписатись під будь-яким зверненням про найсуворішу відповідальність", – стверджує Юрій Поліщук.

Він зазначив, що факти підробки документів повинні розслідувати правоохоронні органи. Однак, висловив сумнів, що такі звернення до них були.

Із 106 кримінальних проваджень, що зареєстровані в Нацполіції області із початку року за фактом підроблення документів, жодного – про довідки про щеплення. Саме таких звернень до поліції не надходило за 2021 рік, – повідомила Суспільному пресофіцерка Марія Юстицька.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: