• Головна
  • Новини
  • Запрацював додаток для контролю обсервації і самоізоляції: за відмову - штраф

07.04.2020, 13:55

Запрацював додаток для контролю обсервації і самоізоляції: за відмову - штраф

Мобільний додаток для контролю режиму обсервації і самоізоляції запущено, його невикористання буде прирівнюватися до порушення режиму і спричинить накладення штрафів.

Про це заявив віцепрем'єр міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телеканалу "Україна 24", цитує "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Федорова: "Протягом 14 днів людині буде приходити до 10 push-повідомлень на день. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії буде включатися геолокація. Якщо буде порушено режим карантину, а невикористання додатку по суті буде порушенням режиму карантину, вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити".

Міністр цифрової трансформації також зазначив, що на цей час є три цільові аудиторії програми: люди, які повернулися з-за кордону і підлягають обсервації;  хворі, які перебувають на домашньому лікуванні, а також особи з підозрою на коронавірусну хворобу.

Крім того, на сайті Мінцифри відзначається, що в додатку "Дія" також буде доступний сервіс push-повідомлень, які будуть надавати актуальну інформацію про поточний стан справ з протидії коронавірусу в Україні.

Через сервіс українцям стануть доступні повідомлення про актуальні рішення уряду, про введення обмежувальних заходів і умови карантину, а також практичні рекомендації щодо того, як убезпечити себе і своїх близьких від зараження.

Федоров додав, що є певний час, за який людина має пройти перевірку в застосунку, втім не уточнив, скільки саме.

"Дія" працює як при наявності інтернету, так і в офлайн-режимі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів зобов'язав Міністерство цифрової трансформації в термін до 5 квітня 2020 року розробити і впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання самоізоляції і / або обсервації особами, які потребують зазначених протиепідемічних заходів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: