• Головна
  • Новини
  • Запаси вугілля на українських ТЕС не досягають гарантованого мінімуму – Міненерго

15.12.2021, 13:44

Запаси вугілля на українських ТЕС не досягають гарантованого мінімуму – Міненерго

Станом на 13 грудня 2021 року запас вугілля на теплоелектростанціях України становить 451 тис. тонн, що на 20% більше проти показника на 22 листопада. Проте досі не досягнуто гарантованого мінімуму.

Про це свідчать дані Міністерства енергетики України, передають Букви.

Українські теплоелектростанції мають забезпечувати гарантовані запаси вугілля — мінімальні запаси, які обов’язково слід дотримувати  для ведення ліцензійної діяльності. Відтак, жодна з українських теплоелектростанцій не дотримується умов роботи. Національна комісія що здійснює державне регулювання у сферах енергетики відповідно до них може застосувати штрафні санкції.

Добові витрати вугілля перевищують постачання на половині ТЕС. Йдеться про Солом’янську (-1,9 тис. тонн), Вуглегірську (-1,4 тис. тонн), Трипільську (-1,2 тис. тонн), Зміївську (-1,1 тис. тонн), Бурштинську (-3,8 тис. тонн) та Луганську (-0,8 тис. тонн) ТЕС.

При цьому, найгірші показники зафіксовано на станціях: Бурштинській (25,5 тис. тонн при 161 тис. тонн гарантованих запасів) та Вуглегірській (10 тис. тонн при 77,6 тис. тонн гарантованих).

Фото: Міненерго

10 грудня Зеленський стверджував, що в Україні немає дефіциту енергоносіїв, а періодичні знеструмлення або відсутність опалення – то радше винятки. Президент пообіцяв, що віялових відімкнень не буде.

У листопаді цього року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що уряд стежить за графіком постачання вугілля. Він зазначив, що за опалювальний сезон в Україні в середньому споживається до 10 млн тонн вугілля. 4/5 Україна видобуває сама, решту — імпортує. При цьому визнав, що є проблеми із постачанням.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: