• Головна
  • Новини
  • Закордонний туризм: лідером серед українців залишається Польща

25.07.2021, 14:32

Закордонний туризм: лідером серед українців залишається Польща

Попри тривалі карантинні обмеження та істотне зниження пасажиропотоків у пунктах пропуску на державному кордоні України прикордонники відмічають істотне зростання кількості поїздок громадян України до деяких країн.

Водночас збільшується й обсяг прибуття в Україну іноземців. Про це інформує пресслужба  Державної прикордонної служби України.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Вже традиційно обираємо ТОП 10 країн прямування наших співвітчизників та десятку іноземних держав, громадяни яких найчастіше приїздили в Україну у першому півріччі 2021 року.

До прикладу лідером серед українців залишається Польща – за перше півріччя до сусідньої держави їздили понад 1,9 млн громадян. Другу позицію зі зростанням більш ніж у шість разів (порівняно з І півріччям 2020-го) посіла Туреччина – 774,5 тис. українців побували у цій країні. Третє місце із подвійним приростом та загальною кількістю у понад 705 тис. поїздок громадян України посів Єгипет.

Стосовно іноземних громадян, які відвідували Україну за перші шість місяців поточного року найбільший приріст продемонструвала Турецька Республіка (+29% до показника аналогічного періоду минулого року). На 6 % зросла кількість громадян Німеччини. Незначним в абсолютній кількості, однак дуже показовим у порівнянні, є зростання у півтора рази кількості громадян США, які прибували в Україну у першому півріччі 2021-го.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: