• Головна
  • Новини
  • Закарпатські митники зупинили вантажівку з сантехнікою на 4,1 млн грн

06.11.2021, 13:29

Закарпатські митники зупинили вантажівку з сантехнікою на 4,1 млн грн

За підроблення документів із заниження вартості товару ділки розплачуватимуться серйозним штрафом та конфіскацією.

Про це повідомила Закарпатська митниця у Фейсбуці.

У ході проведення перевірочних заходів співробітниками управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці спільно з Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Державної митної служби України встановлено, що вартість вантажу «сантехнічні вироби в асортименті» у п’ять разів занижена, аби уникнути повну сплату податків.

Це при тому, що даний товар оформлювався на двох митницях України – Закарпатській і Київській, де спритні ділки «примудрилися» зазначити у документах різну фактурну вартість імпортного товару.

Так, під здійснення час митних формальностей на митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, було подано інвойс на товар «сантехнічні вироби в асортименті», вартістю 25 тис доларів. А вже через кілька днів на митному посту «Західний» Київської митниці ціна товару дещо «зросла» - 32,4 тис доларів.

Ситуацію прояснила відповідь італійських митних органів, де чітко зазначено, що згідно з експортною декларацією справжня ціна вказаної сантехніки складала майже 133 тис євро, що за курсом НБУ становить понад 4,1 млн грн.

Нестиковка у документах виявилася і щодо відправника та продавця товару – у «липових» документах зазначалася турецька фірма, а насправді експортером був італійський виробник. Так само і щодо одержувача та покупця неправдиві відомості – у поданих митниці документах зазначалося столичне підприємство, а насправді – одеська компанія.

Отже, як підставу для переміщення товару «сантехнічні вироби в асортименті», вагою 17,3 тон, через митний кордон України було надано підроблені документи, що містять неправдиві дані щодо вартості товарів, а також їх відправника чи одержувача.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, санкції якої передбачають накладення штрафу в розмірі 100 % вартості цих товарів з їх конфіскацією.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: