• Головна
  • Новини
  • Закарпатська митниця передає ЗСУ потужний рентгенівський апарат конфіскований у росіянина

26.03.2022, 12:08

Закарпатська митниця передає ЗСУ потужний рентгенівський апарат конфіскований у росіянина

Закарпатська митниця передає для потреб ЗСУ потужний рентгенівський апарат, здатний виявляти дефекти військової техніки та боєприпасів.

Про це інформує Державна митна служба України.

Протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України склали інспектори Закарпатської митниці відносно громадянина Росії ще рік тому на митному посту «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні. Російський підприємець вдався на кордоні до примітивної афери з подвійним пакетом документів. Під час проходження митних процедур в інспекторів виникли сумніви щодо автентичності понаданих товаросупровідних документів на товар «рентгенівський апарат XRG 320/26 в комплекті, італійського виробництва». При перевірці кабіни вантажівки увагу митників привернув конверт, в якому знаходився ще один пакет документів, де вказано іншу інформацію про одержувача та вартість товару.

Закарпатські митники звернулися з офіційним запитом до суміжної сторони, яка підтвердила оригінальність другого інвойсу, наданому митному органу Словацької Республіки. Виявилося, що надані українським митникам документи містять неправдиві відомості щодо одержувача та вартості товару, яка становить 63 тис євро (за курсом НБУ – 2,1 млн грн). Суд виніс рішення конфіскувати вилучений митницею рентгенівський апарат та передати на користь держави.

Немає опису світлини.

Наразі рішенням Закарпатської військової адміністрації погоджено вилучення зі складу митниці потужної рентгенівської системи, яка може використовуватися в тому числі й для виявлення дефектів військової техніки та боєприпасів для потреб Збройних Сил України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: