• Головна
  • Новини
  • Закарпатка отримала умовний термін за незаконне перевезення ухилянтів до кордону

26.09.2024, 12:08

Закарпатка отримала умовний термін за незаконне перевезення ухилянтів до кордону

На Закарпатті місцева мешканка була засуджена за неодноразове перевезення ухилянтів у напрямку державного кордону. Жінка отримувала по 100 доларів за кожну поїздку, під час яких перевозила чоловіків, що намагалися уникнути військової служби.

Про це йдеться у вироку суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Судове рішення було винесено 19 вересня 2024 року. У матеріалах справи зазначається, що в лютому 2024 року правопорушниця домовилася з невідомою особою про перевезення трьох чоловіків, один з яких виявився інформатором правоохоронців. 15 лютого близько 4:00 ранку жінка забрала чоловіків біля готелю "Золоті Ворота" у селі Лалово Мукачівського району та вирушила в сторону прикордонного села Дийда на Берегівщині.

Під час поїздки, наближаючись до кордону, жінка повідомила пасажирам, що їм потрібно йти в поле, де їх чекали провідники для подальшого переправлення через кордон. Однак, на відстані 1,6 км від кордону її було затримано правоохоронцями.

На суді підсудна визнала свою провину та зазначила, що за п'ять таких поїздок отримала загалом 500 доларів. Суддя Берегівського районного суду Віталій Михайлишин визнав її винною у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, призначивши їй п'ять років ув'язнення. Проте реальний термін був замінений на два роки умовно. На рішення суду можлива подача апеляції.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: