• Головна
  • Новини
  • Загроза нового сепаратистського руху: СБУ провела обшуки на Львівщині

21.12.2020, 15:44

Загроза нового сепаратистського руху: СБУ провела обшуки на Львівщині

Працівники Управління СБУ у Львівській області провели на території області обшуки в осіб, які причетні до сепаратистських дій.

Обшуки, зокрема  відбулись у м. Львові у Бугайця Сергія Георгійовича та Паласа Віктора Григоровича, а також у с. Верхня Рожанка Сколівського району Львівської області у Шкелебей Богдани Іванівни.

Під час проведених обшуків вилучили документальні матеріали щодо причетності зазначених осіб до створення псевдодержавних органів влади.

Нагадаємо, 21 грудня в Києві анонсували проведення “Всеукраїнського національного конгресу”, у межах якого хотіли запропонувати “перезаснувати державу Україна”. Зокрема  «активісти» хотіли створити нові органи влади: законодавчі, виконавчі, праовохоронні, податкові, органи безпеки тощо.

Інформацію про свої наміри вони активно розповсюджували на своїх публічних сторінках у соцмережах.  Служба безпеки України негайно відреагувала на дії заколотників і 19 грудня по всій Україні здійснила низку обшуків та допитів відповідно до відкритого кримінального провадження за ст. 353 ККУ (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи).

Серед учасників руху – 39-річний мешканець Дніпра Анатолій Балахнін, який вважає себе “ідеологом”. Він не має юридичної освіти, проте запевняє, що самостійно вивчив українське законодавство і трактує його по-своєму.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: