• Головна
  • Новини
  • Загибель білоруських туристів: водій - під вартою, організатор - під домашнім арештом

09.05.2019, 12:20

Загибель білоруських туристів: водій - під вартою, організатор - під домашнім арештом

В Івано-Франківському міському суді водію, який нетверезим перевозив туристів з Білорусі, і керівнику рафтингової організації, що надав дозвіл на перевезення, обрали запобіжний захід.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Отже, 8 травня в Івано-Франківську відбулося два судові засідання, на яких суддя визначила запобіжний захід для 47-річного водія та 52-річного організатора рафтингу. Йдеться про осіб, які причетні до трагедії на Верховинщині.

Нагадаємо, 6 травня на Верховинщині трапилася ДТП: автомобіль "ГАЗ-66" злетів з 40-метрового обриву в річку Чорний Черемош. Нетверезий водій вантажівки перевозив 23 туристів з Білорусі. Внаслідок ДТП загинуло три людини – 23-річна і 28-річна жінки, а також 29-річний чоловік. П’ять осіб отримали тілесні ушкодження у вигляді переломів. Ще п’ять пасажирів вантажівки отримали тілесні ушкодження у вигляді забоїв та саден.

Водію судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і без внесення застави, а організатору - у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Нагадаємо, поліцейські у порядку ст. 208 КПК України затримали водія вантажівки у день, коли сталася аварія, а керівника рафтингової організації – наступного дня. Керманичу слідчі оголосили підозру за ч. 3 ст. 286 ККУ, згідно з якої чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Керівнику організації оголошено підозру за ст. 287 ККУ. Вона передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації.
 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: