• Головна
  • Новини
  • За зміну "заробляли" до 100 тис. грн: на Волині митників викрили на корупційній схемі

24.03.2023, 17:54

За зміну "заробляли" до 100 тис. грн: на Волині митників викрили на корупційній схемі

На одному з митних постів на Волині правоохоронці викрили корупційну схему ввозу товару. Митники "заробляли" за зміну до 100 тис. грн "чорної каси"

Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

За інформацією поліції, для безперешкодного проходження митного контролю під час в’їзду на територію України працівники митного посту вимагали від водіїв від 5 000 до 10 000 гривень неправомірної вигоди.

Вночі 24 березня оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції спільно з Волинською обласною прокуратурою викрили одного з учасників корупційної схеми. Головний державний інспектор управління Волинської митниці отримав 8000 гривень неправомірної вигоди за безперешкодне проходження митного оформлення товару під час його ввозу на територію Україну. Раніше було задокументовано інші факти отримання коштів.

Загалом суми "винагород" коливалися від 5000 до 10 000 гривень з одного транспортного засобу залежно від категорії товару та його кількості. За зміну працівники митного посту "заробляли" до 100 тис. грн.

За результатами проведення процесуальних дій поліцейські вилучили 8000 гривень – предмет неправомірної вигоди. Окрім цих коштів вилучили ще 10 500 гривень, 700 доларів США та 100 євро, які, ймовірно, митники встигли "заробити" за три години робочої зміни.

Наразі фігуранту повідомлено по підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Проводяться подальші заходи з метою притягнення інших осіб, задіяних у схемі, до відповідальності.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: