• Головна
  • Новини
  • За позики з довгим кінцем від Маркарової - будуть розплачуватись і наші діти, і наші онуки, - експерт

28.01.2020, 11:14

За позики з довгим кінцем від Маркарової - будуть розплачуватись і наші діти, і наші онуки, - експерт

«Де ж вас таких горе-фінансистів набрали: за зобов'язаннями ОВДП з довгим кінцем не тільки ми, а й наші діти з онуками будуть розплачуватись».

Про це на своїй сторінці у ФБ написав директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров.

Олександр Гончаров: «В ток-шоу Савіка Шустера міністр фінансів Оксана Маркарова похвалилася, мовляв, вона почала розміщувати держоблігації (ОВДП) з довгим кінцем.

І справді, 23 січня цього року Мінфін розмістив 10-річні єврооблігації на суму 1,25 млрд євро за ставкою 4,375% (!) річних з кінцевим терміном погашення 27 січня 2030 року.

Але це в умовах, коли в Європі давно забули про такі рекордно високих відсотках прибутковості.

Більш того, наприклад, Німеччина розмістила свої 30-річні облігації з негативною дохідністю (показник склав мінус 0,11% річних). І порівняйте, як працює німецька економіка і українська, а ці божевільні відсотки прибутковості по ОВДП і євробондам віддавати нам, друзі, до останньої копійки або цента.

Безумовно, через такі рекордно високі відсотки прибутковості за українськими держоблігаціями у багатьох іноземних спекулянтів просто дах зносить. Сума заявок на придбання українських євробондів нової емісії на суму 1,25 млрд євро за ставкою 4,375% становила понад 7 млрд євро від понад 350 інвесторів з усього світу. І, до речі, 28 січня Мінфін уже традиційно буде пропонувати до розміщення чергові гривневі ОВДП з терміном обігу 70 днів, 420 днів, 707 днів і 2 674 дні.

Ну, і нагадаю про наші з вами величезні борги: у минулому, 2019 році, Мінфін за допомогою ОВДП позичив 227,6 млрд грн, 4,3 млрд дол. США і 387 млн євро! Економіка наша валиться, значить, будемо віддавати за борги останнім «сімейним сріблом». Ну, а поки що в цьому 2020 році нам необхідно виплатити більше як 400 млрд грн за держборгом. Про здоров'я, освіту, пенсії і зниження тарифів ЖКГ доведеться забути. Як то кажуть, любиш позичати, люби й віддавати. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: