• Головна
  • Новини
  • За підозрою в систематичних хабарях затримали інспектора Львівської митниці

24.07.2023, 18:40

За підозрою в систематичних хабарях затримали інспектора Львівської митниці

Правоохоронці провели обшуки на Львівській митниці, й затримали головного держінспектора митного посту "Краківець", якого підозрюють в організації схеми систематичного вимагання хабарів

Про це повідомляє прокуратура Львівської області.

Посадовця затримали "на гарячому" під час одержання хабаря. Йому повідомлено про підозру.

За даними слідства, інспектор митного посту Львівської митниці систематично вимагав та одержував хабар. Сума неправомірної вигоди становила 200 Євро з одного транспортного засобу. У разі відмови сплатити кошти, осіб очікували штучні перешкоди при здійсненні митного оформлення та їх особистих речей. Також у власників авто виникали б проблеми із перевезенням посилок з країн Європи.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Як повідомляв напередодні Антикорупційний моніторинг, самі обшуки провели 22 липня, в результаті чого було затримано головного державного інспектора відділу митного оформлення №1 МП "Краковець" Львівської митниці. 

Під час обшуку в підозрюваного знайшли неправомірну вигоду 200 євро.

Також повідомляється про проведення обшуків за домашніми адресами митників, працівників управління боротьби з контрабандою та в самому управлінні, що на вул. Городоцькій, 369 у Львові. У працівників управління ніби вилучили мобільні телефони та виявили чимало цікавої інформації та "чорної бухгалтерії". 

За наразі неофіційною інформацією, до організації схеми причетні заступника керівника митниці та заступника командувача по ОРВ. Нібито з однієї машини митники забирали 200 євро, з яких 50 залишали на зміні, ще 50 передавали одному зі заступників, а ще 100 розподіляли між керівництвом Львівської митниці. 

Зазначимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: