• Головна
  • Новини
  • За фактом висловлювань мера Івано-Франківська про ромів розпочато кримінальне провадження

22.04.2020, 21:15

За фактом висловлювань мера Івано-Франківська про ромів розпочато кримінальне провадження

Поліція Івано-Франківської області розпочала розслідування за фактом висловлювань міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, який вимагав від поліцейських вивезти з міста представників ромської громади, повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Неприпустимо, коли посадова особа дозволяє собі спілкуватися мовою ворожнечі. Ніхто не має права дискримінувати людей за будь-якою ознакою, зокрема й за національною або етнічною приналежністю. Особливо обурює, що в цих цілях намагалися використовувати поліцію", - заявив глава Нацполіції Ігор Клименко.

"Наголошую, що поліцейські насильно не змушували осіб ромської народності покидати територію області та нікуди їх не перевозили. Переконаний, що слідчі поліції під час досудового розслідування детально розберуться в цій ситуації. Я закликаю всіх громадян до взаємоповаги й толерантного ставлення", - додав він.

За фактом висловлювання мера слідчі поліції Івано-Франківської області розпочали кримінальне провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Як повідомлялося, раніше Марцінків доручив вивезти всіх ромів із міста, як випливає з оприлюдненого відео з оперативної наради.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: