• Головна
  • Новини
  • За добу на Хмельниччині сталося 6 пожеж - одна людина загинула

06.02.2020, 12:05

За добу на Хмельниччині сталося 6 пожеж - одна людина загинула

Вогнеборцям Хмельниччини за добу довелося шість разів гасити пожежі, на одній з яких загинула людина.

Про це повідомили в ДСНС України.

Зокрема, 5 лютого об 11:00 загорівся житловий будинок в с. Везденьки, що неподалік обласного центру, куди оперативно прибули підрозділи із м. Хмельницький та смт Чорний Острів. Під час розвідки вогнеборці виявили тіло 65-річного чоловіка без ознак життя. Пожежу площею 25 кв.м було локалізовано об 11:28, ліквідовано об 11:32. Вогнем пошкоджено стіни, стелю, покрівлю, знищено речі домашнього вжитку. Ймовірно, причиною загоряння стала цигарка.

Майже одночасно спалахнула господарча споруда в с. Буртин Полонського району. Пожежу площею 8 кв. м вогнеборці 17 ДПРЧ та МПК с. Понінка ліквідували об 11:48, запобігши її розповсюдженню. Вогонь встиг знищити покриття, перекриття, облицювання стін. Імовірно, загорілося через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації теплогенеруючих агрегатів.

Не пройшло й години, як бійці ДСНС 7 та 8 ДПРЧ мчали за викликом у с. Комарівка Славутського району, де через порушення протипожежних правил під час експлуатації печі спалахнула літня кухня. Завдяки оперативності й злагодженості підрозділів 27 кв.м пожежі було оперативно ліквідовано.

Імовірно, з цієї ж причини загорілось у житловому будинку на пров. Госпітальному в обласному центрі, куди було спрямовано вогнеборців 2 ДПРЧ. Рятувальникам вдалося швидко приборкати вогонь на площі 9 кв.м та запобігти його розповсюдженню.

Ще один будинок горів в ніч на 6 лютого на пров. Шкільному в смт Теофіполь. Про пожежу надзвичайників сповістили о 03:09. Не гаючи часу, за викликом прибув черговий караул 36 ДПРП, який оперативно впорався із загорянням. Проте вогонь таки встиг знищити 20 кв.м перекриття і домашні речі. Причиною пожежі, ймовірно, стало коротке замикання електромережі.

Пожежу господарчої споруди довелося гасити і в селі Почапинці Чемеровецького району, що, найімовірніше, виникла з цієї ж причини. На момент прибуття підрозділу 20 ДПРЧ палало на 20 кв.м, проте бійці швидко приборкали полум’я, не давши йому жодних шансів на поширення.

В останніх п’яти випадках ніхто не постраждав.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: