• Головна
  • Новини
  • ЗСУ збили 31 із 68 ворожих БПЛА, 36 дронів втрачено через протидію РЕБ

13.10.2024, 09:31

ЗСУ збили 31 із 68 ворожих БПЛА, 36 дронів втрачено через протидію РЕБ

У ніч на 13 жовтня Повітряні сили України успішно збили 31 ворожий безпілотний літальний апарат (БПЛА) з 68 запущених Російською Федерацією, повідомляє пресслужба Повітряних сил у своєму Telegram- каналі.

Ще 36 безпілотників були локаційно втрачені внаслідок активної протидії радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Ворог здійснив масовану атаку на Полтавську та Одеську області, використовуючи дві балістичні ракети "Іскандер-М", запущені з території Курської області РФ та тимчасово окупованого Криму. Також було здійснено запуск двох керованих авіаційних ракет Х-59 по Чернігівській і Сумській областях з повітряного простору Курської області РФ.

Усього по території України було запущено 68 ударних БПЛА з районів Курська та Орла (РФ). Для відбиття повітряного нападу залучалися зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ і мобільні вогневі групи Повітряних сил та сил оборони України.

"У результаті протиповітряного бою збито 31 ворожий БПЛА в Київській, Полтавській, Чернігівській, Сумській та Черкаській областях. 36 російських безпілотників локаційно втрачено в різних регіонах України, ймовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється. Один БПЛА - у повітрі. Бойова робота триває!", - повідомили в Повітряних силах.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: