• Головна
  • Новини
  • ЗСУ пояснили вихід з Вугледара без втрат техніки та полонених

03.10.2024, 10:32

ЗСУ пояснили вихід з Вугледара без втрат техніки та полонених

Українські військові контрольовано вийшли з Вугледара на Донеччині, оскільки російські війська були надто виснажені, щоб переслідувати їх і захоплювати техніку чи полонених.

Про це заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Ігор Тимочко.

Він зазначив, що інфраструктура Вугледара зазнала значних руйнувань, але в місті залишилося близько 100 осіб, які відмовилися від евакуації. Тимочко підкреслив, що російські війська не змогли оточити місто, поки в ньому перебували сили оборони України. Вихід українських військових відбувся в той момент, коли місто перестало виконувати свою роль як фортифікаційний пункт через постійні обстріли керованими авіабомбами.

Він також відзначив, що переваги висоти, на якій розташований Вугледар, були «мінімізовані» завдяки заняттю українськими військами оборонних позицій. Крім того, російська сторона не підтвердила захоплення великої кількості української техніки та полонених, що свідчить про централізований відхід українських військ. Російські війська на цьому напрямку виявилися достатньо виснаженими і не змогли швидко переслідувати Збройні сили України.

2 жовтня стало відомо, що українське військове командування надало дозвіл на маневр із виведення підрозділів з Вугледара у Волноваському районі Донецької області. У ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ Вугледар не фігурував, що свідчить про зміну оперативної ситуації. Напередодні, 1 жовтня, у місті точилися бої, і залишалися цивільні особи, які потребували евакуації.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: