• Головна
  • Новини
  • ЗСУ можуть бути змушені відступити з Покровська до кінця року: дані естонської розвідки

04.10.2024, 16:13

ЗСУ можуть бути змушені відступити з Покровська до кінця року: дані естонської розвідки

Українські війська, ймовірно, будуть змушені залишити місто Покровськ у Донецькій області до кінця 2024 року.

Про це повідомив заступник командувача розвідувального центру Сил оборони Естонії підполковник Янек Кессельманн, передає естонське видання ERR.

За його словами, російські війська продовжують утримувати ініціативу на фронті в Україні, особливо на Донеччині. Протягом останнього тижня окупанти змогли просунутися на один-два кілометри в напрямку Покровська, а відстань до околиць міста зараз складає близько п’яти-семи кілометрів. Підполковник зазначив, що за збереження нинішньої інтенсивності наступу Збройні сили України можуть відійти на нові оборонні позиції до кінця року.

«Російська армія веде близько 167 атак на день на різних ділянках лінії фронту, і майже половина з них зосереджена на Донецькому напрямку. Це свідчить про посилену активність противника в цьому регіоні», — заявив Кессельманн.

Ситуація у Вугледарі та можливий контрнаступ у Курській області

За словами представника естонської розвідки, важливою подією стало нещодавнє захоплення російськими військами міста Вугледар. Українські підрозділи були змушені відійти на нові оборонні позиції за сім-вісім кілометрів на північ від міста. Це може призвести до подальшої активізації дій окупантів на цьому напрямку.

Також Кессельманн зазначив, що Росія концентрує свої сили у Курській області, що може свідчити про підготовку до контрнаступу протягом жовтня.

Критична ситуація у Покровську

Станом на 4 жовтня, ситуація в Покровську залишається критичною. За словами начальника Покровської міської військової адміністрації Сергія Добряка, внаслідок постійних обстрілів зруйновано 80% критичної інфраструктури міста. У Покровську залишаються понад 13 тисяч мешканців, серед яких 94 дитини, попри відсутність теплопостачання та електрики. Водночас триває евакуація цивільних.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: