• Головна
  • Новини
  • Журавненська селищна рада одним рішенням закрила чотири школи

13.07.2021, 17:55

Журавненська селищна рада одним рішенням закрила чотири школи

Жителі села Буянів, де ліквідували дев'ятирічку, прийшли під стіни облради.

Журавненська громада з 1 вересня вирішила позбутись відразу чотирьох малих шкіл. Відтак обурені жителі села Буянів, яке входить до громади, та де закрили дев'ятирічку, прийшли під стіни Львівської обласної ради, передає "Еспресо.Захід".

"Так, нашу школу справді закривають, – підтвердила у коментарі "Еспресо.Захід" директорка Буянівської школи І-ІІ Ольга Кунда. – Окрім нашої школи, закривають ще одну дев'ятирічку та дві початкові  школи. Ще одну школу реорганізовують у початкову".

У Буянівській школі навчались три десятки учнів. Куди вони підуть з 1 вересня, – мають вирішити батьки. Очевидно, добиратимуться у Журавно. У Журавненській громаді обіцяють, що школярів довозитимуть шкільними автобусами в інші населені пункти, а вчителів ліквідованих шкіл працевлаштують. Однак станом на середу липня "школяриків" ще не придбали.

Утім, Журавненська громада – не єдина, яка змушена закривати малокомплектні школи через брак фінансування.

"Я спілкувалася з мешканцями села Безброди, що на Бузеччині, – заявила під час сесії депутатка від "Свободи" Ірина Сех. – Тут унікальна ситуація: школи у цьому селі не було багато років і громада побудувала її сама без жодної копійки бюджетних коштів. І успішно у 2000 році цю школу відкрили. Школа прекрасна, у чудовому стані.  І ось Красненська селищна рада своїм рішенням закриває цю школу. Близько 500 мешканців села зібрали підписи про те, що люди не погоджуються з цим рішенням. Вони готові максимально утримувати цю школу, бо до сусідньої - понад 5-6 км. При цьому  дорога не просто погана – вона небезпечна для життя та здоров'я дітей. "Школярик" не може по такій аварійній дорозі доводити цих дітей".

За словами Ірини Сех, у Красненській громаді порахували, що у школі в Безбродах навчання одного учня складає 31 тисячу гривень. 

"Це багато для громади. Щоб утримати цю школу, треба 300 тисяч. Я думаю, що премії місцевих чиновників до свята будуть більшими. Чомусь чиновники не рахують, скільки вони коштують громаді", – заявила депутатка та закликала обласну раду розробити програму з підтримки сільських шкіл.  

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: