• Головна
  • Новини
  • Жительку Верховини засудили за незаконне вирощування 700 рослин снотворного маку

29.09.2024, 17:05

Жительку Верховини засудили за незаконне вирощування 700 рослин снотворного маку

Верховинський районний суд Івано-Франківської області затвердив угоду про визнання винуватості та призначив покарання жительці селища Верховина, яка незаконно вирощувала 700 рослин снотворного маку. Підсудна визнала свою вину і отримала три роки позбавлення волі, але була звільнена від відбування покарання з випробувальним строком на один рік.

У травні 2024 року, обвинувачена, ОСОБА_4, виявила на своїй присадибній ділянці рослини маку, що самовільно висіялися, та вирішила їх вирощувати всупереч законодавству. Впродовж травня-липня 2024 року вона доглядала за рослинами, рихлила ґрунт та поливала їх. 10 липня 2024 року під час обшуку на її ділянці поліція вилучила 700 нарковмісних рослин маку.

Згідно з висновком експерта, вилучені рослини належали до виду снотворного маку. Обвинуваченій було пред'явлено звинувачення за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України — незаконне вирощування нарковмісних рослин.

22 серпня 2024 року прокурор та підозрювана уклали угоду про визнання винуватості. Сторони погодили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, з умовним звільненням від відбування покарання на один рік.

Крім цього, суд зобов’язав засуджену періодично з’являтися для реєстрації до органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання і не виїжджати за межі України без дозволу. Також обвинувачена повинна відшкодувати витрати на проведення судової експертизи в розмірі 1514 гривень.

Після набрання вироком законної сили, 700 рослин маку будуть знищені.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: