• Головна
  • Новини
  • Жінка ІІІ тисячоліття і генпрокурора без освіти пропонує порадник для Зеленського

17.05.2019, 17:55

Жінка ІІІ тисячоліття і генпрокурора без освіти пропонує порадник для Зеленського

Представник президента у Верховній Раді і член фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко заявила, що має сім порад для новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це вона сказала на брифінгу у п'ятницю, де оголосила, що йде з посади представника президента Петра Порошенка у Верховній Раді, цитує УП.

"Бачачи, яка наразі низька співпраця між новообраним президентом з парламентом, якого також обирав український народ, та, зважаючи на недосвідченість Зеленського, хочу дати йому сім порад, як не воювати, не шантажувати, не принижувати парламент, а досягти принаймні тих результатів, яких досяг президент Порошенко, співпрацюючи з парламентом", - сказала нардеп.

Перша порада. Повчитися у Порошенка терпінню.

"Намагатися переконувати депутатів, навіть тоді, коли вас спочатку не підтримують. Це демократія. І парламент, як колективний орган, у нас головний у цій країні", - сказала представник президента у Раді.

Друга порада. Пропонувати парламенту такі проекти законів, за які голосуватиме навіть опозиція.

Третя порада. Бути принциповим і не слухати олігархів.

"Бо через це ви можете програти вибори, як це вийшло в ситуації з президентом Порошенком і отримати ворожі телеканали. Бо ми знаємо, що 70% телеканалів займалися тільки тим, що критикували президента Порошенка", - сказала Луценко.

Четверта порада. Чути своїх опонентів, опозицію і дослухатися до конструктивних пропозицій.

П'ята порада. Співпрацювати з міжнародною коаліцією.

"Щоб заручитися їхньою підтримкою необхідно мати чітку, однозначну позицію, рішуче продовжувати реформи в Україні і непохитно захищати права своїх громадян, як гарант Конституції", - додала вона.

Шоста порада. Побороти російську паспортизацію Донбасу і вивчити українську мову.

"Шановний новообраний президент, пане Зеленський, вивчіть українську мову... Освойте цю м'яку зброю. Вона допоможе вам захистити Україну і знайти спільну мову у парламенті", - сказала нардеп.

Сьома порада. Пам'ятати, що булава - не цукерка, а відповідальність.

"Під час інавгурації ви отримаєте таку довгоочікувану булаву. Булава - це не цукерка. Булава, то ваша велика відповідальність", - заявила Луценко, додавши що це символ мужності і самопожертви.

За її словами, з помаху цієї булави Зеленський буде віддавати накази Збройним силам, як Верховний головнокомандувач, тому порадила йому поважати, захищати і посилювати українське військо.

"І на завершення, взявши цю булаву в руки, у понеділок на інавгурації, уважно роздивіться її. В її надверші знаходиться секрет - напис з латинським виразом: "Все повертається". Пам'ятайте про це, коли ви будете ухвалювати рішення", - сказала вона.

Наостанок Луценко побажала Зеленському зробити більше, ніж Порошенко.

Нагадаємо, 16 травня Верховна Рада призначила дату інавгурації Володимира Зеленського на 20 травня.

Ірина Луценко обіймала посаду представника президента у Верховній Раді з квітня 2017 року. За роки роботи у Раді вона не тільки представляла Порошенка, але і прославилася гучними висловами.

Зокрема, у жовтні 2017 року представник президента в парламенті Ірина Луценко під час сутичок в Раді  кричала депутату від БПП Олегу Недаві, щоб він "виніс козла", маючи на увазі нардепа від "Свободи" Юрія Левченка.

7 лютого представник президента Ірина Луценко вилаялася з трибуни Верховної Ради, коли переплутала матеріали доповідей.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: