• Головна
  • Новини
  • Жахливі пробки у Львові на вул.Городоцькій: знайшли винного - "Епіцентр"

02.06.2021, 08:08

Жахливі пробки у Львові на вул.Городоцькій: знайшли винного - "Епіцентр"

Комісія транспорту, зв’язку та міської мобільності заслухала інформацію щодо проектних рішень, передбачених для покращення ситуації на вул. Городоцькій на виїзді з міста.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

Як повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, це питання розглядалось на міській комісії з безпеки руху. Також з проханням про розширення дороги на вул. Городоцькій звертались мешканці.

«Ми зв’язались зі службою автомобільних доріг Львівщини. Вони уклали угоду на виготовлення проектної документації. Передбачається побудова транспортної розв’язки, яка складатиметься з трьох рівнів.  Відтак, коли будуть готові проектні рішення, ми зможемо синхронізувати наші напрацювання».

Голова комісії Ігор Зінкевич запропонував провести перемовини з торговим центром «Епіцентр» щодо відкриття проїзду.

«Окрім цього, у нас є вулиця Конюшинна, яка перебуває на стадії завершення ремонту. Це буде додатковий виїзд з міста. Проте «Епіцентр» на частині своєї території перекрив дорогу. Тому прохання провести перемовини з ними щодо проїзду поки ведеться ремонт вул. Конюшинної. Це б значно розвантажило дорожнє кільце».    

Також члени комісії розглянули питання функціонування приміських маршрутів. За словами Ігоря Зінкевича, на адресу комісії звертаються мешканці приєднаних територій із скаргами на неналежну роботу громадського транспорту. Водночас приватні перевізники також акцентують увагу на великих збитках, які вони несуть через недосконалість законодавства.   

«На комісію надійшли запити від двох приватних перевізників про велику збитковість. Якщо не будуть вжиті заходи,  вони залишають за собою право припинити сполучення. Тому поки триває законодавча колізія, треба знайти механізм, як  вирішити цю ситуацію».

Як розповів громадський активіст, засновник ГО “За якісний транспорт” Святослав Товстига, згідно з постановою №1081 «Про проведення конкурсів», орган місцевого самоврядування має право оголошувати маршрути міські і приміські.

«Проте закон говорить, що орган місцевого самоврядування може оголошувати конкурс тільки на міські маршрути, а на приміські маршрути організатором виступає або районна адміністрація, або облдержадміністрація. Тобто, умовно  між Дублянами і Львовом мав би їздити приміський маршрут. Тому коли вступлять в силу зміни до закону, то все одно управлінню транспорту доведеться робити їх приміськими. Станом на тепер прийнято, що діє один тариф на всі маршрути. Але він апріорі не може бути одинаковий, бо відстань  - різна».

За його словами, зараз розглядаються зміни до законопроекту, які надають право територіальній громаді бути замовником на приміських маршрутах. Тобто Львівській міській раді буде надана можливість замовника приміських маршрутів.

У підсумку комісія транспорту дала доручення управлінню транспорту ЛМР доповісти бачення вирішення проблеми.

Фото Твоє місто 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: