• Головна
  • Новини
  • Жахіття Бучі: російські військові катували та спалили тіла шістьох мирних жителів

16.10.2024, 14:37

Жахіття Бучі: російські військові катували та спалили тіла шістьох мирних жителів

Під час окупації Бучі російські війська здійснили черговий воєнний злочин, катуючи та вбиваючи місцевих мирних жителів, а після — спалюючи їхні тіла.

 Ці жахливі події в мікрорайоні Лісова Буча стали відомі завдяки розслідуванню журналістів «Слідство.Інфо» «Вони прийшли за людьми»: росіяни катували цивільних у Бучі, а потім спалювали їхні тіла»,  яке висвітлило нові деталі звірств, що мали місце в період російської окупації, пише WestNews.

Вперше інформацію про ці злочини виявили бійці територіальної оборони Збройних сил України, які одними з перших увійшли в Бучу після її звільнення. Під час обстеження території військові знайшли обвуглені останки шістьох людей на перехресті вулиць Старояблунської та Івана Франка. Спочатку бійці припускали, що це були загиблі російські окупанти, однак розслідування показало, що тіла належать мирним жителям, яких російські військові перед смертю катували.

Завдяки проведенню ДНК-експертиз було встановлено, що серед жертв — родина Шипіло: 56-річна вчителька Тетяна Шипіло, її 59-річний чоловік Володимир та їхній син Андрій, якому було 33 роки. Також було ідентифіковано їхнього родича Олега Ярмоленка. Крім цього, серед загиблих були Лідія та Сергій Сидоренки, яким було 62 та 65 років відповідно.

Як розповіла журналістам «Слідства.Інфо» Тетяна Науменко, донька подружжя Сидоренків, на тілах її батьків були видимі сліди жорстоких катувань. За її словами, її близьких піддали нелюдським мукам: "У Андрія Шипіла по тазу були ампутовані дві ноги. У мами були відрубані пальці і п'ятка, у батька також не було п’яток. В шиї була вставлена проволока. На тілі батька були численні кульові поранення. Його тіло було схоже на решето. Це жах, у мене зберігаються фотографії з моргу".

Житель Бучі на ім’я Яшар, який став свідком подій, розповів, як російські військові привезли тіла загиблих на танку та скинули їх на роздоріжжі. За його словами, це сталося наприкінці березня 2022 року, й окупанти не просто стратили мирних мешканців, але й замінували обвуглені останки, щоб викликати додаткові жертви серед тих, хто намагався б підійти ближче. Яшар попередив свого тестя не наближатися до тіл, помітивши встановлену розтяжку: "Як тільки до неї доторкнешся — вибухне".

Жахливі злочини, що сталися в Бучі під час її окупації, вкотре підтверджують звірства російських військ на території України. Раніше журналістам «Слідства.Інфо» вдалося ідентифікувати дев’ятьох військовослужбовців 234-го полку армії РФ, які могли бути причетні до вбивств мирних жителів Бучі. Наразі цим російським військовим повідомлено про підозру.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: