• Головна
  • Новини
  • З російського полону повернули 95 українських захисників

17.07.2024, 15:57

З російського полону повернули 95 українських захисників

З російського полону у середу, 17 липня, повернули 95 воїнів Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Продовжуємо повертати наших людей додому. Ще 95 захисників звільнені з російського полону. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники", - написав Зеленський.

Він також подякував українській команді, яка займається обмінами, та Об’єднаним Арабським Еміратам за посередництво в цьому звільненні. 

Як повідомили у Координаційному штабі із питань поводження з військовополоненими, серед звільнених 49 воїнів ЗСУ, зокрема учасник "повітряного мосту", який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на Азовсталь, щоб допомогти заблокованим там підрозділам, та 2 військових з Повітряних сил України.

Також звільнили 21 нацгвардійця, 10 військових моряків, 7 військових із Сил територіальної оборони, 5 прикордонників, двох з Державної спеціальної служби транспорту і одного оборонця з добровольчого формування територіальної громади.

"Усі звільнені цього разу - чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів. Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро - оборонці Азовсталі)", - йдеться у повідомленні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: