• Головна
  • Новини
  • З початку червня на водоймах України потонуло 94 людини

17.06.2020, 10:16

З початку червня на водоймах України потонуло 94 людини

З початку червня цього року на водоймах країни потонуло 94 людини. Про це повідомили в ДСНС України.

Майже сотня загиблих на воді лише за перший місяць літа. Переважно, причиною нещасть стає грубе порушення правил безпечної поведінки. Місцями для купання люди обирають найближчі до дому водойми, які часто не є безпечними та не обладнані рятувальними постами.

Як наслідок - 94 потонулих, з яких 17 - діти. Так, тільки за понеділок 15 червня в Україні зафіксовано 7 випадків підняття тіл з водойм.

На річці Десенка в Деснянському районі Києва водолазами комунального підприємства глибині 3 м було знайдено, піднято на поверхню і доставлено до берега тіло громадянина Республіки Конго 1993 року народження, який потонув під час купання.

На Дніпропетровщині правоохоронці повідомили рятувальників про факт зникнення людини на Кам’янському водосховищі в Криничанському районі. Зі слів свідка події встановлено, що 14 червня він та товариш 1954 року народження, вийшли на надувних човнах в акваторію Кам’янського водосховища порибалити, знаходились на відстані 70 м між собою, вночі полягали спати, а зранку виявилося, що товариш зник – його не було у надувному човні. Водолазами було обстежено водну поверхню в районі події, всього 6000 кв.м дна акваторії на глибинах 12-14 м - зниклого чоловіка не знайдено. Станом на 7 год. 16 червня доля його залишається невідомою, пошуки тривають.

Крім того, за вихідні 13-14 червня кількість загиблих на воді сягнула позначки 24 людини, з яких троє дітей.

Тож, з метою попередження загибелі людей, рятувальники наголошують на неухильному дотриманні правил безпечної поведінки на воді!

Пам'ятайте! Основними умовами для безпечного відпочинку є:

  • правильний вибір місця для купання; 
  • суворе дотримання правил безпеки під час плавання; 
  • постійний контроль за дітьми з боку дорослих; 
  • категоричне "НІ" алкогольним напоям, адже у стані сп'яніння люди втрачають пильність і не можуть адекватно зорієнтуватися у разі небезпечної ситуації.

Окремо Державна служба з надзвичайних ситуацій звертається до батьків: у період літніх канікул, слідкуйте за дозвіллям дітей та не дозволяйте їм самостійно відвідувати навіть найменші водойми!

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: