• Головна
  • Новини
  • З фракції «Слуги Народу» вигнали депутатку Буймістер, яка не підтримала закон про олігархів

19.10.2021, 15:36

З фракції «Слуги Народу» вигнали депутатку Буймістер, яка не підтримала закон про олігархів

«Слуги Народу» виключили зі складу своєї фракції у Верховній Раді депутатку Людмилу Буймістер. Вона раніше не підтримала президентський закон про олігархів.

Відповідну заяву «слуг» озвучив на засіданні Ради 19 жовтня спікер Руслан Стефанчук, передає Громадське.

Рішення ініціювати таку процедуру фракція ухвалила напередодні. Після цього Буймістер заявила журналістам, що «слуги» зробили це без її присутності на початку засідання фракції.

«Як мені переказали колеги, основою причиною, названою Давидом Арахамією, було те, що я часто з'являюся на екранах телебачення, що часто спілкуюся з журналістами і озвучую позицію, яка відрізняється від основної у фракції», — сказала Буймістер.

Розмови про виключення

Вони розпочались одразу після голосування за законопроєкт про олігархів у другому читанні 23 вересня. Тоді на брифінгу голова партії президента Олександр Корнієнко наголосив, що депутатка не підтримала закон.

«Це депутатка, яка не голосувала за закон про олігархів, точніше, голосувала червоною. Ця червона кнопка є червоною лінією для нас», — сказав він.

Саму Буймістер обрали до Верховної Ради за мажоритарним округом по Києву. Після заяв керівництва «слуг» вона розповіла, що готова пояснити президенту Зеленському своє рішення голосувати саме так.

«До заяви Корнієнка я ставлюся як до досить стандартної дешевої комунікаційної технології для відволікання уваги від інших новин, які заполонили медіапростір останньої доби», — сказала Буймістер.

Закон про олігархів

Його Верховна Рада ухвалила 23 вересня. За нього віддали свої голоси 279 народних депутатів. Голосуванням вони підтримали розгляд закону за скороченою процедурою. Це дозволило розглянути лише 13 правок. Опозиція заблокувала трибуну і кричала: «Диктатура!»

Окрім того, депутати ухвалили кілька поправок до закону, які суперечать одна одній. У них ідеться про те, хто саме визначатиме, чи є людина олігархом: РНБО чи НАЗК.

Опозиція намагалася скасувати результати голосування, але 19 жовтня Рада розблокувала підписання законопроєкту про олігархів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: