• Головна
  • Новини
  • З авто посадовця Волинської митниці вилучили понад 700 тис дол США

05.06.2021, 14:32

З авто посадовця Волинської митниці вилучили понад 700 тис дол США

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито схему незаконного переміщення вантажів через державний кордон України.

Про це повідомив Офіс генпрокурора України у Telegram.

В рамках досудового розслідування проведено обшук особистого автомобіля одного з начальників митного поста Волинської митниці Держитслужби, в ході якого вилучено понад 700 тис доларів США. Кощти були розподілені на певні суми з позначкою для кого вони призначені.

За попередніми даними слідства, один з начальників митного посту організував протиправний механізм незаконного переміщення вантажів у великих об’ємах без сплати передбачених законодавством обов’язкових митних платежів. На митну територію України з Республіки Польща під виглядом порожніх транспортних засобів, з використанням схеми підміни дешевого товару дорогим, а також шляхом довантаження незадекларованих партій товарів перевозились продукти харчування, брендовий одяг, автозапчастини, різноманітне обладнання та устаткування, побутова техніка та інший товар.

В кінці кожного місяця посадовець систематично збирав та акумулював у себе грошові кошти, отримані з функціонування протиправного механізму.

У квітні 2021 його відсторонено від виконання посадових обов’язків після засідання Ради Національної безпеки і оборони щодо кола осіб, діяльність яких пов’язують з контрабандою.
Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучені грошові кошти та внесено додаткові відомості до Єдиного реєстру розслідувань за фактом незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: