15.03.2019, 13:07

З 26 березня Лисичанськ сидітиме без води?

Мешканці Лисичанська( Луганська область) 26 березня можуть залишитися без питної води, а після 1 квітня - без централізованого опалення, у зв’язку зі зупинкою котелень КП «Лисичанськтепломережа».

Про це йдеться на Facebook-сторінці ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання".

У повідомленні сказано, що Лисичанський водоканал нарощує заборгованість за електроенергію семимильними кроками. І вже найближчим часом, 26 березня 2019 року можливе нове знеструмлення найбільшого підприємства, що постачає воду споживачам на підконтрольній Луганщині.

"Звертаємо вашу увагу на те, що В ЛЕО неодноразово просили вирішити цю гостру проблему як міську владу Лисичанська, так і облдержадміністрацію, і це далеко не увесь список безрезультатних звернень вчасного вирішення проблеми. Заборгованість сформована на комунальному підприємстві в результаті тривалого періоду безвідповідальності з боку керівників та ігнорування ними свого обов'язку оплачувати споживання електроенергії.

Нещодавно ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» отримало лист від ДП «Укрінтеренерго» - постачальника електричної енергії ЛКСП «Лисичанськводоканал» - про припинення постачання електричної енергії з 9.00 години 26 березня у зв’язку з існуючою заборгованістю за спожиту електричну енергію та 31.03.2019 у зв’язку з припиненням дії договору на постачання електричної енергії.
Щодо питання про заключення договору на поставку електроенергії Лисичанськводоканалу від ТОВ «ЕНЕРА СХІД», то він передбачає передоплату. 
Звісно, через відсутність необхідних коштів, під загрозою залишається питання обрання постачальника електроенергії з 1 квітня 2019 року. Фактично у споживача ЛКСП «Лисичанськводоканал» він буде відсутній. Це означає, що мешканці Лисичанська можуть залишитися не тільки без питної води, а й без централізованого опалення, у зв’язку з зупинкою котелень КП «Лисичанськтепломережа».

12 березня 2019 року в Лисичанській міській раді відбулася позачергова сесія, яка мала б вирішити питання про виділення коштів для водників, де директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Максим Фатьянов звернувся за підтримкою до міської влади, адже самостійно здолати кризу підприємство не в силах. Але на засіданні не дійшли жодних домовленостей. Позачергова сесія міської ради Лисичанська, яка відбулася 14 березня, теж не принесла ніяких позитивних результатів. 
Враховуючи безрезультатність вирішення питання заборгованості ЛКСП «Лисичанськводоканал», Луганське енергетичне об'єднання вимушене зне-струмити водоканал, адже не може на власних плечах утримувати комунальну сферу та життєдіяльність Лисичанська та чекати на знаходження варіантів погашення боргів й оплати поточного споживання електроенергії", - йдеться в повідомленні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: