• Головна
  • Новини
  • Юлія Тимошенко: Треба зробити все необхідне, щоб люди відчули підтримку держави

14.04.2022, 23:38

Юлія Тимошенко: Треба зробити все необхідне, щоб люди відчули підтримку держави

Влада має спростити бюрократичні процедури, щоб зареєструвати всіх людей, які внаслідок війни росії проти України опинилися у скрутному становищі. Їх потрібно забезпечити житлом і належними виплатами.

Таке переконання висловила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі «Єдиних новин».

Вона повідомила, що з першого дня вторгнення росії на територію України команда «Батьківщини» об’їжджає найгарячіші точки та спілкується з людьми, які втратили роботу, домівки та засоби для існування. Тому лідерка партії переконана, що влада має вирішити 3 головні завдання для підтримки людей.

«Перед нами стоїть три головні завдання: невідкладно забезпечити людей житлом, аби вони не жили у зруйнованих будинках чи підвалах. Також негайно зареєструвати у Службі зайнятості людей, які втратили роботу – але не по старих бюрократичних процедурах, а день у день, і надати їм мінімально необхідні гроші. Люди, які стали біженцями, мають без черг отримати 2 тисячі на дорослого і 2,5 тисячі на дитину у той же день, коли звернулися», – наголосила Юлія Тимошенко.

За її словами, щоб люди відчули, що держава про них дійсно дбає, потрібно спростити бюрократичні процедури та зареєструвати всіх людей, які опинилися у скрутному становищі.

«Ми підтримуємо нашу владу, президента, армію, ми бажаємо перемоги та встановлення миру через перемогу, але людей не можна залишити без уваги. І в нас є всі можливості для роботи», – додала політик.

Водночас лідерка «Батьківщини» зауважила, що вже зараз владі слід формувати експертну команду, яка працюватиме над отриманням Україною допомоги за типом «Плану Маршалла».

«Потрібно поруч з урядом організовувати експертно-аналітичні команди, які об’єднають найінтелектуальніших людей країни, а також експертів із Заходу. Нам потрібно вже зараз формувати таку команду, яка зможе точно порахувати, скільки грошей ми візьмемо від країни-агресора і як ці кошти правильно спрямувати в економіку України, щоб отримати розвиток кожної сфери нашого життя», – резюмувала Юлія Тимошенко.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: