• Головна
  • Новини
  • Європарламент підтримує негайну заборону на імпорт газу, нафти, вугілля і ядерного палива з Росії

07.04.2022, 17:17

Європарламент підтримує негайну заборону на імпорт газу, нафти, вугілля і ядерного палива з Росії

Через вбивства мирних жителів у Бучі Європарламент закликав Раду Європейського Союзу запровадити додаткові санкції проти Росії. Євродепутати виступили за негайне ембарго на імпорт газу, нафти, вугілля та ядерного палива з РФ.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на повідомлення кореспондента DW, про це йдеться у резолюції, ухваленій на пленарному засіданні в Страсбургу в четвер, 7 квітня. За неї проголосували 513 євродепутатів, проти були 22, ще 19 - утрималися.

У резолюції зазначається, що Раді ЄС слід ухвалити такі подальші "суворі санкції, які би відображали неослабну ескалацію російської агресії та шокуючі звірства, вчинені військовими силами Росії, які беззаперечно є воєнними злочинами".

Хоча резолюція формально була присвячена результатам саміту ЄС, її головною темою стали санкції проти Росії. Європарламент на міг оминути тему Бучі. В резолюції висловлюється "обурення" через "звірства, про які повідомлялося, включно зі ґвалтуванням та стратою цивільних, примусовим переміщенням, мародерством та атаками на цивільну інфраструктуру, зокрема лікарні, медичні установи, школи, сховища та автомобілі швидкої допомоги, а також зі стрільбою в цивільних, які намагаються залишити зони конфлікту наперед погодженими гуманітарними коридорами, які вчинялися збройними силами Росії у низці окупованих українських міст, таких як Буча". Євродепутати наголосили, що необхідно притягнути до відповідальності як тих, хто вчиняв воєнні злочини, так і високопосадовців і вищих офіцерів. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: