• Головна
  • Новини
  • Єврокомісія затвердила вже третю угоду про постачання COVID-вакцини

08.10.2020, 19:55

Єврокомісія затвердила вже третю угоду про постачання COVID-вакцини

Єврокомісія затвердила вже третю угоду щодо потенційного постачання вакцини від хвороби COVID-19 з фармацевтичною компанією Janssen Pharmaceutica NV - однією з фармацевтичних компаній групи Johnson & Johnson.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Згідно з угодою, як тільки вакцина, що виробляється компанією, виявиться безпечною та ефективною проти COVID-19, угода дозволятиме державам-членам придбати дози вакцини для 200 мільйонів людей. Уряди країн також матимуть можливість придбати дози вакцини для ще 200 мільйонів людей додатково.

Держави-члени зможуть також приймати рішення про передачу вакцини країнам з низьким та середнім рівнем доходу або про перенаправлення її до інших європейських країн.

Єврокомісія вже раніше підписала подібні угоди з компаніями AstraZeneca та Sanofi-GSK, які також розробляють потенційні вакцини від коронавірусної хвороби.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн після підписання угоди зазначила: "Оскільки коронавірус продовжує тривожними темпами поширюватися Європою, важливо знайти вакцину, і це має статися швидко. Я рада, що нам вдалося домовитись з Johnson & Johnson про придбання вакцин для 200 мільйонів людей. Це наша третя подібна угода з фармацевтичною компанією".

"Наша мета - забезпечити громадян ЄС безпечними та ефективними вакцинами, щойно їх винайдуть", - додала Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, Україна зможе отримати до 8 млн доз вакцини від коронавірусу як учасник ініціативи Фонду «COVID-19 Vaccine Global Access Facility (COVAX)», якому ЄС виділив 400 млн євро на придбання близько 2 млрд доз вакцини.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: