• Головна
  • Новини
  • Єврокомісія закликала розблокувати усі пункти пропуску на кордоні з Польщею

12.12.2023, 12:37

Єврокомісія закликала розблокувати усі пункти пропуску на кордоні з Польщею

У Європейській комісії схвалили розблокування пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні України та Польщі, а також закликали без зволікання відкрити решту

Про це пише Європейська правда з посиланням на заяву єврокомісарки з питань транспорту Адіни Велян.

"Ми як і раніше стурбовані тим, що три інші пункти перетину кордону між Польщею та Україною продовжують залишатися заблокованими", – зазначила вона.

За її словами, життєво важливо, щоб відповідні національні та місцеві органи влади вжили необхідних заходів для забезпечення руху товарів через зовнішні кордони ЄС.

"Я запрошую всі сторони до співпраці з Єврокомісією для реалізації заходів, які підвищать ефективність роботи пунктів перетину кордону та забезпечать належне застосування Угоди про автомобільний транспорт між Україною та ЄС", – додала вона.

Привітавши розблокування пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ", єврокомісарка зауважила, що його блокада з 6 листопада мала значні наслідки для України, Польщі та ЄС, але, в першу чергу, для всіх водіїв, які опинилися в ситуації блокади.

"Я хочу нагадати всім залученим сторонам про шкоду, яку ці протести завдають європейській економіці, ланцюгам поставок, іншим операторам доріг та Україні – країні, що перебуває у стані війни. Решта пунктів перетину кордону мають бути розблоковані без зволікань", – резюмувала Велян.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: