• Головна
  • Новини
  • Єврокомісія офіційно оголосила пропозицію виділити Україні €1,2 мільярда

01.02.2022, 15:22

Єврокомісія офіційно оголосила пропозицію виділити Україні €1,2 мільярда

Європейська комісія офіційно оголосила про намір виділити для України нову програму макрофінансової допомоги на суму 1,2 млрд євро, яку раніше анонсувала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Таке оголошення у Брюсселі під час брифінгу для преси зробила речниця Єврокомісії Верлі Нуйц, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Єврокомісія запропонувала сьогодні нову програму макрофінансової допомоги для України до 1,2 млрд євро, як це було оголошено президентом Урсулою фон дер Ляєн минулого тижня. Ця програма дозволить посилити макроекономічну стабільність України та її загальну стійкість в поточному контексті. Фонди макрофінансової допомоги будуть доступними для України у формі довгострокових кредитів на дуже вигідних умовах», – повідомила речниця Єврокомісії.

Вона зауважила, що швидке ухвалення цих пропозицій Радою ЄС та Європейським парламентом дозволить Європейській комісії негайно виплатити Україні перший транш допомоги в обсязі 600 млн євро. Другий транш буде виплачений після позитивної оцінки прогресу української влади «у визначеному колі короткострокових політичних заходів».

Як наголосила Нуйц, цей новий макрофінансовий пакет доповнює суттєву допомогу, яку ЄС вже надав Україні для підтримки стійкості країни та її модернізації, а також у боротьбі з пандемією COVID-19, на загальну суму більше 17 млрд євро з 2014 року.

Як повідомлялося, 24 січня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро. Єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Олівер Варгеї під час нещодавнього візиту до Києва заявив, що Європейський Союз планує якнайшвидше надати Україні перший транш такої макрофінансової допомоги.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: