• Головна
  • Новини
  • Єдину поліклініку фтизіатричного профілю на Львівщині не закривають

04.06.2021, 08:25

Єдину поліклініку фтизіатричного профілю на Львівщині не закривають

Крайні 2 дні з різних ЗМІ звучить інформація про нібито припинення роботи "ЄДИНОЇ поліклініки фтизіатричного профілю на Львівщині". Такі "новини" вважаємо загрозливими, а заголовки маніпулятивними, адже вони вводять в оману людей, котрі мають підозру на ТБ, хворіють цією недугою чи іншими легеневими патологіями і, з відповідних заголовків, можуть зробити хибні висновки про втрату можливості отримати медичну допомогу.

Про це повідомив львівський Центр легеневого здоров'я.

І далі: "Туберкульоз досі залишається серйозною загрозою у суспільстві. Тільки за перших 5 місяців 2021 року на Львівщині вперше діагностували туберкульоз 580 людям. Серед них понад 200 - мешканці Львова. Це важлива ремарка, а тепер до суті справи👇

Багато років поспіль приміщення у нашій лікарні орендував підрозділ Науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Власне, цей підрозділ не є акредитованим у МОЗ України,не має договорів з НСЗУ на будь-який пакет медичних послуг, не є під'єднаним до електронної системи охорони здоров'я. Відтак, не займається діагностикою та лікуванням пацієнтів. Від 31.05.21р. цей підрозділ змінив місце розташування. І ось цю ситуацію у ЗМІ розтиражували як припинення роботи "єдиної поліклініки на Львівщині, яка займалася туберкульозом".

Натомість, ЄДИНА в області поліклініка, котра справді надає допомогу з діагностики й лікування легеневих патологій, в тому числі й туберкульозу, є підрозділом НАШОЇ лікарні і успішно продовжує свою роботу у Центрі легеневого здоров'я.

Відповідно до програми медичних гарантій на 2021 рік Центр легеневого здоров'я підписав договір з Національною службою здоров'я України на пакет послуг "МЕДИЧНА ДОПОМОГА ДОРОСЛИМ ТА ДІТЯМ В АМБУЛАТОРНИХ УМОВАХ (ПРОФІЛАКТИКА, СПОСТЕРЕЖЕННЯ, ДІАГНОСТИКА, ЛІКУВАННЯ ТА МЕДИЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ)".

Відтак, у амбулаторно-поліклінічному відділенні нашої лікарні продовжуємо надавати великий спектр медичних послуг. Оскільки наш заклад легеневого профілю і вже понад рік на передовій боротьби із коронавірусом, наші висококласні спеціалісти надають якісну допомогу, рекомендації, займаються реабілітацією постковіду.

Крім того, у нас ведуть прийом пацієнтів високофахові вузькі спеціалісти:

Сімейний лікар

Фтизіопедіатр

Дитячий пульмонолог

Педіатри

Невропатолог

Офтальмолог

Ортопед-травматолог

ЛОР

Хірург

Кардіолог

Ендокринолог

Пульмонолог

Фтизіатр

Уролог

Гінеколог

На базі нашої поліклініки надається і увесь діапазон діагностичних обстежень:

бактеріологічні та клініко-діагностичні дослідження;

рентгенологічні дослідження;

УЗД, ендоскопічні обстеження, функціональна діагностика (ЕКГ, ФЗД) і фізіотерапія(УВЧ,солюкс, електрофорез, інгаляторія,масаж і ЛФК).

Аби потрапити на прийом до наших фахівців, необхідно отримати скерування у свого сімейного лікаря. Втім, згідно з наказом МОЗ України, при зверненні до ФТИЗІАТРІВ електронне скерування від сімейного лікаря не є обов'язковим.

На базі нашого амбулаторно-поліклінічного відділення видаються також довідки про перебування/неперебування на диспансерному обліку без скерування сімейного лікаря.

Налагоджена робота Центру легеневого здоров'я із міськими поліклініками по усій області. За нашими фтизіатрами закріплені загальноміські поліклініки, а у кожному районному чи обласному медзакладі організована робота тубкабінетів.

Нашою ж лікарнею організована доставка ліків у ці медичні заклади та, при потребі, транспортування мокротиння для діагностики до Центру легеневого здоров'я.

За більш детальною інформацією про прийом спеціалістів амбулаторно-поліклінічного відділення, звертайтеся до реєстратури за контакним номером телефону: 236-89-81

І на останок, інформаційна грамотність та гігієна у наш час надзвичайно важлива. Про це варто пам'ятати і тим, хто споживає інформацію, і тим, хто її поширює", - сказано у повідомленні. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: