• Головна
  • Новини
  • Є загроза нападу на Львівщину з території Білорусі, - Козицький

25.02.2022, 11:09

Є загроза нападу на Львівщину з території Білорусі, - Козицький

На Львівщині за цю ніч та ранок пострілів чи бомбардувань не було.

Як розповів сьогодні, 25 лютого, під час брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький, треба бути готовим, що впродовж дня можуть лунати сирени, через загрозу бомбардувань критично важливих інфраструктурних об’єктів та військових частин області, передає "Еспресо.Захід".

"Завдання росіян відрізати Україну по Дніпру і оточити Київ. Ми не збираємося віддавати столицю. У Львівській області лунали сирени, оскільки противник зі сторони Білорусі піднімав літаки. Перевивали, що удар може бути нанесений по критичній інфраструктурі Львова, зокрема, аеропорту. Також можуть лунати сирени впродовж дня, ми можемо піддатися удару. Працюємо над можливістю оборони саме міста Львова, над можливим нападом зі сторони Білорусії через Волинську область", - сказав Максим Козицький і додав, що над небом Львівщини можуть ліати безпілотні літальні апарати та літаки розвідники.

Голова ЛОДА відзначив, що влада й військові спільно працюють над створенням плану захисту Львова у разі нападу на місто.

"Штаб разом з академією сухопутних військ, добровольцями, розвідкою напрацьовує стратегічний план по захисту Львова. На даний момент такої загрози немає, але маємо бути готові до будь-якої ситуації".

Стосовно біженців, у Львові розгорнули сім центрів їх прийому, а також великий пункт на Арені Львів.

На вул. Франка, 157 працює центр для навчання парамедиків, куди запрошують кожного, хто готовий вчитися надавати першу медичну допомогу.

"Для переміщених осіб потрібна допомога волонтерів та благодійників першої необхідності, зокрема, матраси, ковдри для розгортання тимчасових приміщень у школах та великих площах. Поїзди та автобуси прибувають у Львів".

Також Максим Козицький додав, що у воєнкоматах черги, адже там відбуваються і мобілізація, і запис у тероборону.

Голова ЛОДА нагадав мешканцям бути пильними. Поступає багато викликів про підозрілих осіб та машини. Максим Козицький зазначив, що відповідні служби перевірили тисячі людей за цю ніч.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: