• Головна
  • Новини
  • Яворівчанка стала чемпіонкою світу з класичного пауерліфтингу серед дівчат

28.09.2021, 11:59

Яворівчанка стала чемпіонкою світу з класичного пауерліфтингу серед дівчат

З 23 вересня по 3 жовтня в місті Хальмстад у Швеції триває чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу серед всіх вікових груп, на якому Львівщину представляють двоє спортсменів: Софія Станько та Остап Косик.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора 15-річна Софія Станько змагалася у ваговій категорії до 52 кг серед дівчат. У присіданнях зі штангою їй підкорилася вага 115 кг, у жимі лежачи – 82,5 кг, а у тязі становій - 115 кг. Вирішальною, як розповідають в обласній федерації пауерліфтингу, стала третя спроба тяги станової, в якій Софія випередила своїх суперниць. 

Сума триборства 312,5 кг дозволила нашій спортсменці вибороти перемогу на світовій першості. Новоспечена чемпіонка світу серед дівчат навчається у Яворівській гімназії імені Осипа Маковея. 

В обід у боротьбу за нагороди чемпіонату світу вступив Остап Косик. У ваговій категорії до 83 кг серед юнаків Остап продемонстрував 230 кг у присіданнях, 145 кг у жимі лежачи та 240 кг у тязі становій. Лише 7,5 кг не вистачило представнику Львівщини до п’єдесталу пошани. Таким чином, у Остапа Косика четверте місце чемпіонату світу з класичного пауерліфтингу.

Для обох спортсменів це перший досвід участі у міжнародних змаганнях. Софія і Остап тренуються у Яворівській ДЮСШ під керівництвом тренерів Анатолія Погребінського та Василя Сахна.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: