• Головна
  • Новини
  • Якщо Держдума "скасує" незалежність Литви, Євросоюз має розірвати відносини з Росією, - євродепутати

19.06.2022, 09:11

Якщо Держдума "скасує" незалежність Литви, Євросоюз має розірвати відносини з Росією, - євродепутати

У листі верховному представнику Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепу Боррелю політики з 14 країн закликали керівництво Євросоюзу швидко та рішуче розірвати дипломатичні відносини з Росією та вислати всіх російських дипломатів із постійного представництва ЄС, якщо російська Дума ухвалить законопроект про невизнання Литви як суверенної держави

Ініціатором звернення виступив євродепутат від Естонії, командувач Силами оборони Естонії генерал-лейтенант Ріго Террас. Про це сьогодні, 18 червня 2022 року, написала талліннська газета Postimees.

"Мета путінської Росії – підпорядкувати собі країни колишнього Радянського Союзу та зруйнувати архітектуру європейської безпеки. Частиною цього є війна проти України та поширення хибної інформації. Кінцева мета – зруйнувати Європейський Союз та відновити Російську імперію", – заявив Террас.

Террас додав, що Євросоюз не може заплющувати очі на те, як Росія підриває незалежність членів ЄС.

"Ведеться пропаганда з метою розтоптання легітимності суверенітету країн, колись окупованих Радянським Союзом. Ігнорування та брехня про міжнародне право – важлива частина імперіалістичної російської пропаганди", – додав він.

На думку генерал-лейтенанта, Росія наразі намагається забезпечити псевдоюридичну базу збройного вторгнення до країн Балтії.

Звернення, ініційоване Террасом, підписали 57 євродепутатів із 14 країн: Естонії, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції, Польщі, Чехії, Румунії, Угорщини, Словаччини, Люксембургу, Болгарії, Бельгії та Іспанії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: