• Головна
  • Новини
  • Якісне водопостачання для мешканців Дублян: Університет природокористування та місто уклали Меморандум

18.07.2024, 21:26

Якісне водопостачання для мешканців Дублян: Університет природокористування та місто уклали Меморандум

Для забезпечення мешканців Дублян якісними та надійними послугами з централізованого водопостачання та водовідведення, а також для недопущення погіршення санітарно-епідеміологічного стану у громаді, сьогодні у мерії уклали Меморандум про партнерство та співпрацю. Документ підписали керівники Львівського національного університету природокористування, департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, Львівводоканалу і управління адміністрування та розвитку громад ЛМР.

Водопровідні та каналізаційні мережі Дублян переходять у власність Львівської МТГ. Це дозволить Львівводоканалу подавати якісне водопостачання та водовідведення мешканцям громади. Водночас, у власності Університету залишаються очисні споруди. Тож навчальний заклад буде ними оперувати до того часу, поки місто збудує колектор до міських очисних споруд. Підписаний сьогодні документ узгоджує всі відносини між сторонами та визначає, хто і що буде робити в найближчі 2 роки для того, щоб повністю фіналізувати цей процес. 

Так, відповідно до Меморандуму, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення у Дублянах Львівводоканал надаватиме вже з 1 вересня цього року . «Важливо, що це буде безперебійна вода контрольованої якості. Поки що цю послугу мешканцям громади надає Університет. Але ми вже зараз допомагаємо навчальному закладу з генерацією, тобто в  час відімкнення світла допомагаємо подавати воду мешканцям громади. Маємо надію, що з початку осені вода у Дубляни подаватиметься безперервно. Для цього, нагадаю, був побудований новий водогін від наших магістральних мереж до Дублян», - розповів керівник ЛМКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко наголосив, що сьогоднішня подія – це результат багаторічної спільної праці Львівської міської ради, Університету, профільного міністерства. Зокрема, для того, щоб передати мережі у комунальну власність та  забезпечити мешканців Дублян якісним водопостачанням,  потрібно було підготувати окремий закон.

«Так склалося, що водопостачанням жителів Дублян забезпечує Університет. А це його непрофільна діяльність. Аби цю послугу надавав наш Водоканал - готувався окремий закон, окремі постанови. І цього року нарешті мережі перейшли у власність Львівської громади. Це рішення направду історичне. Ми забираємо непритаманний Університету функціонал та забезпечуємо мешканців якісними послугами. Дякую всім колегам за роботу.

Але є друга, дещо складніша частина цього питання – це каналізування. І впродовж останніх тижнів було досягнуто домовленостей, яким чином будемо виходити з цією ситуації», - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Всім, хто працював над рішенням про передачу мереж у власність Львівської громади, подякував і в. о. ректора Львівського національного університету природокористування Василь Лопушняк.

«Цій події передувала багаторічна та напружена робота багатьох команд. Я вдячний колегам з Університету, з Львівської міської ради, з відповідних служб та структур. Сподіваюся, що вчасні та якісні послуги з водопостачання та водовідведення  для мешканців Дублян стануть найкращим результатом нашої спільної діяльності», - зазначив Василь Лопушняк.

Нагадаємо, на попередньому пленарному засіданні міськради затвердили ухвалу, відповідно до якої водопровідні і каналізаційні мережі Дублян перейшли у власність Львівської громади. До того ці об’єкти інженерної інфраструктури перебували у державній власності.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: