• Головна
  • Новини
  • Як змінився туристичний Львів: 2021 року місто відвідало 1.5 млн туристів

22.02.2022, 12:45

Як змінився туристичний Львів: 2021 року місто відвідало 1.5 млн туристів

Опираючись на дані закладів розміщення, у 2021 році Львів відвідало 1,5 мільйона туристів, що вдвічі більше за показник 2020 року, однак на 40% менше ніж у доковідний 2019 рік.

Про це пише пресслужба Львівської міської ради.

ЛКП «Центр розвитку туризму м. Львова» протягом останніх років збирає та аналізує дані з різних джерел, щоб зрозуміти та схарактеризувати туриста, який обирає Львів для своєї подорожі. Підприємство регулярно проводить аналіз даних Державної прикордонної служби львівського аеропорту, Державної фіскальної служби, сервісу аналітики готельного ринку HotelMatrix, дані туристичного барометра та результати соціологічних опитувань.

Зіставивши дані із закладів розміщення, Державної прикордонної служби львівського аеропорту та відвідувачів центрів туристичної інформації (аеропорт, вокзал, центр), сформовано перелік ключових ринків. До нього увійшли: Україна – 41%, Туреччина – 15%, Польща – 14%, США, Німеччина, Саудівська Аравія, Італія, Велика Британія та Білорусь.

За 2021 рік центри туристичної інформації відвідали близько 30 тисяч туристів, з яких 42% – це українці, а 58% – іноземці. Спостерігаємо позитивну динаміку збільшення кількості іноземних туристів вдвічі в порівнянні з 2020 роком.

Сума туристичного збору, що надійшла до міського бюджету Львова за 2021 рік склала 11,3 млн грн. У порівнянні з 2011 роком (925 000 грн) показник зріс у 12 разів.

Надходження до бюджету міста від галузі туризму становлять 245 млн, що на 46% більше ніж у 2020 та на 23% більше ніж у 2019 році.

50,5% туристів побували у Львові вперше саме у 2021 році. Збільшився термін перебування туристів у місті з 3,8 дня у 2019 році до 5 у 2021 році. Середні витрати одного туриста у 2021 році у Львові склали 94 євро за день. 78% гостей приїжджали до Львова задля відпочинку та проведення дозвілля.

Індекс туристичної привабливості міста становить 4,8, а Індекс задоволеності туристичними послугами – 4,4. Зокрема туристи високо оцінили якість житла, харчування, та обслуговування в закладах, хороші показники також за такими пунктами: туристична інформація, гостинність жителів, зручність бронювання подорожі та привабливість міста для туристів загалом. У 2021 році після налагодження прямого авіасполучення з країнами Перської затоки до України приїхали тисячі туристів із Саудівської Аравії. Середні витрати одного туриста з Саудівської Аравії становили близько 114€.

Спонукальним мотивом для більшості туристів було дозвілля. Серед основних запитів: смачні страви, комфортний готель, розвинена інфраструктура, поєднання міських і природних локацій, шопінг.

Розширену аналітичну інформацію можна переглянути за посиланням.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: