• Головна
  • Новини
  • Як зігріти себе та акумулювати тепло – роз’яснення МОЗ

17.12.2022, 19:39

Як зігріти себе та акумулювати тепло – роз’яснення МОЗ

Взимку, особливо нині, коли через обстріли росії в Україні застосовують віялові та аварійні відключення світла, важливо розуміти, як зігріти себе та акумулювати тепло.

Єдиного та універсального правила немає, зазначають у Міністерстві охорони здоров’я, однак є кілька дієвих порад, які точно можуть допомогти зігрітися. 

  • "Золоте" правило – це багатошаровість. Саме багато шарів одягу не лише добре зігрівають, а й рятують від перегріву. Ближче до тіла найкраще одягати нижню білизну та шкарпетки з натуральних (бавовняних) тканин та термобілизну, а за її відсутності — футболку + колготки або футболку + підштаники. Далі теплий та вільний одяг. Чим більше на вас буде шарів одягу, тим легше утримати тепло, оскільки між різними шарами одягу утворюється прошарок із повітря. Крім багатошаровості важливо, щоб одяг був просторим і не сковував рухів. 
  • Зручне та тепле взуття. Пам'ятайте, що взуття повинне бути за розміром. Дуже важливо носити взимку зручне зимове взуття з хутряною підкладкою і на стійкій підошві. Якщо взуття буде тісним і перешкоджатиме нормальному кровообігу, ваші ноги швидко втрачатимуть тепло. 
  • Найбільше тепла виходить через відкриті ділянки тіла (зап’ястя,  шию). Тож не рекомендується носити вкорочені штани та занижені шкарпетки, відкриті зап’ястя та неприкрита шия – як результат ми мерзнемо навіть за найтеплішої куртки. 
  • Обов'язково оберігайте голову від холодних температур та вітру. Однак, якщо ви багато рухаєтесь, то варто обирати не занадто теплі шапки. Є загроза спітніти, а на морозі це ще гірше, ніж змерзнути.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: