• Головна
  • Новини
  • Як захиститися від «кишенькових» злодіїв – поради від поліцейських

17.04.2021, 17:25

Як захиститися від «кишенькових» злодіїв – поради від поліцейських

Навесні зростає активність «кишенькових» злодіїв, які «працюють» у громадському транспорті, на зупинках, у супермаркетах, на вулицях міст, викрадаючи у людей гаманці, сумочки, гроші та банківські картки, мобільні телефони. Визначити кишенькового злодія серед натовпу  неможливо – це може бути і чоловік, і жінка, і підліток, вони можуть працювати в парі чи поодинці. Правоохоронці закликають: будьте пильними, не дозвольте вас ошукати!

Про це пише відділ комунікації поліції Львівської області.

Так, співробітники Львівського районного управління поліції встановили особу зловмисника, який протягом двох тижнів скоїв дві крадіжки у громадян. У першому випадку 29-річний львів’янин викрав мобільний телефон у пасажира маршрутного таксі, у другому – викрав мобільний телефон з кишені пальто у перехожого по вулиці Городоцькій у Львові.

За фактами слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - обмеження волі на строк до п’яти років.

Досудові розслідування тривають

Щоб захиститися від «кишенькових» злодіїв, дослухайтеся до порад від поліцейських Львівщини:
-    не носіть цінні речі, документи, ключі, мобільні телефони у зовнішніх кишенях одягу, сумок та наплічників - краще використовуйте внутрішні кишені, поясні сумочки;
-    стежте за тим, щоб ваша сумка була закрита та завжди тримайте її у полі зору;
-    у супермаркеті ніколи не кладіть сумку з грошима або гаманець у візок для покупок;
-    не перелічуйте гроші в гаманці на очах у інших;
-    будьте пильними, звертайте особливу увагу на людей, які намагаються підійти до вас впритул, встають позаду або збоку.

Якщо ви помітили, що «кишеньковий» злодій» на ваших очах скоює чи вже скоїв крадіжку, повідомте про це поліцію, зателефонувавши на оперативну лінію 102. При цьому необхідно запам'ятати прикмети зловмисника (у що був одягнутий, приблизний зріст, вік, статура), прослідкувати, куди побіг зловмисник.

Якщо жертвою кишенькового злодію стали ви самі, перевірте, що саме викрадено, заблокуйте банківські картки, викличте та дочекайтеся працівників поліції.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: