• Головна
  • Новини
  • Як удари по складах боєприпасів у РФ змінюють хід бойових дій: аналіз ISW

11.10.2024, 13:53

Як удари по складах боєприпасів у РФ змінюють хід бойових дій: аналіз ISW

Українські удари по об'єктах тилового забезпечення росії можуть мати значний вплив на наступальні операції по всьому фронту в Україні, якщо Збройні сили України отримають матеріальну базу, необхідні можливості та дозвіл на проведення масштабної кампанії проти російських тилів.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що російські війська витрачають близько 10 000 артилерійських снарядів на день для підтримки своїх позицій, покладаючись на безпілотники “Шахед” для завдання ударів по українських містах. Однак удари ЗСУ по російських складах боєприпасів, як це сталося у вересні та жовтні 2024 року в Тверській області, Краснодарському краї та Брянській області, завдали значної шкоди російським логістичним центрам.

Повторні атаки по тилових об’єктах можуть змусити Росію реорганізувати та розосередити свої системи підтримки, що потенційно призведе до оптимізації російської логістики на шкоду їхній ефективності у війні проти України. Успішне використання таких вразливостей може посилити українські бойові можливості до того, як російська сторона зможе впровадити контрзаходи.

Ці дії можуть суттєво вплинути на хід війни, якщо Україна зможе отримати своєчасну підтримку західних партнерів для подальшого розвитку свого ударного потенціалу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: